Over CorDeo Onze scholen Collega's aan het woord Invalpool Contact
Spreekwolk Arjan

In mijn dagelijks werk sta ik als leerkracht voor groep 8. Het is genieten om elke dag met deze groep leerlingen op te trekken. Het laatste jaar van de basisschool is in veel opzichten anders dan de andere leerjaren. We gaan samen op kamp, bezoeken middelbare scholen in de regio, voeren een te gekke eindmusical op en maken langzamerhand de stap richting het voortgezet onderwijs. Allemaal onderdelen die nieuw en soms spannend zijn voor de leerlingen. Het is ontzettend leuk en mooi om ze hierin te begeleiden en samen met ouders en leerlingen op te trekken in dit bijzondere jaar.

Een ‘gewone’ dag in het onderwijs is er eigenlijk nooit. Met al die individuen voor je neus is elke dag anders en vraagt het elk moment iets anders van mij als leerkracht. Ik sta het ene moment een uitgebreide rekeninstructie te geven waarin ik als leerkracht heel actief ben om vervolgens tijdens een ander moment de groep meer los te laten zodat ik even kan observeren. Daarnaast wisselen serieuze momenten zoals een dagopening zich af met momenten van ontspanning als we over het weekend kletsen. Als leerkracht sta ik dus boven maar ook tussen de groep. Deze afwisseling geeft energie!

Als de dag erop zit heb ik genoeg ruimte om samen met mijn collega’s de dag te bespreken en te werken aan de taken naast het lesgeven. Als ik de dag van morgen heb voorbereid ga ik rustig op huis aan en weet ik: Morgen weer een nieuwe dag.. En elke dag is anders!

Wil jij schitteren bij CorDeo?
Je nieuwe CorDeo collega's vertellen je waarom!
Collega rendelina vertelt Collega marieke vertelt

Copyright 2024 CorDeo Scholengroep · Tel: 033-4324258 · info@cordeoscholen.nl