Over CorDeo Onze scholen Collega's aan het woord Invalpool Contact
Spreekwolk GBS De Wegwijzer

School

Zoals De Wegwijzer is er maar één school in Hilversum: een school met een sterke, christelijke identiteit én onderwijs van kwaliteit. De school is gevestigd in een prachtig monumentaal pand, ontworpen door de bekende Hilversumse architect Dudok. Met zo'n 125 leerlingen zijn we een overzichtelijke school en kennen de kinderen de leerkrachten en andere leerlingen allemaal.

De Wegwijzer trekt ouders van verschillende kerken uit heel Hilversum. De onderlinge betrokkenheid is groot: na schooltijd praten ouders graag even bij met elkaar, terwijl de kinderen spelen op het ruime, afgesloten plein. Ook de betrokkenheid bij het team en de activiteiten die we als school organiseren is groot, vanuit dezelfde overtuiging: samen willen we dat de kinderen zich ontwikkelen in verbondenheid met God.

Onderwijs

Onze school heet niet voor niets De Wegwijzer: wij helpen de kinderen bij het ontdekken van hun eigen weg en het uitzetten van een koers die bij hen past. Elk kind dat De Wegwijzer verlaat heeft zichzelf beter leren kennen. Wat kan ik goed? Waar word ik blij van? Wat daagt mij uit?

Meer dan de helft van onze leerlingen scoort ruim boven het landelijk gemiddelde. Dat betekent dat we ons onderwijsaanbod goed afstemmen op onze leerlingen. Ook in de onderbouw. Tegelijkertijd leren we elk kind dat prestaties niet bepalen wie je bent: jij bent meer dan je hoogste cijfer!

Team

Wat wij bij onze leerlingen stimuleren, gunnen we ook onszelf: ontwikkelen, leren en groeien. Zo hebben we ons de afgelopen jaren verdiept in meer- en hoogbegaafdheid en leren we nu met elkaar hoe we EDI kunnen inzetten in onze lessen.

We nemen onze verantwoordelijkheid, vragen elkaar om hulp en doen het samen. We nemen onze taak serieus en lachen daarom veel met elkaar. Samen zijn we betrokken bij de leerlingen, de ouders en bij elkaar.


Spreekwolk vacatures in de buurt
Het goud van CorDeo... Dat ben jij!
Wil jij schitteren bij GBS De Wegwijzer?
Je nieuwe CorDeo collega's vertellen je waarom!
Collega marieke vertelt Collega arjan vertelt